In juni vond VeloCloud’s partner evenement VeloCloud Achieve! plaats. Meer dan 200 partners van over de hele wereld verzamelden zich in Santa Clara, Silicon Valley voor drie dagen intensieve workshops and hands-on training op het gebied van SD-WAN. Daarmee heeft het een mijlpijl gezet met de grootste partnerbijeenkomst op het gebied van SD-WAN in de netwerkindustrie. Videns, partner van VeloCloud sinds 2015 voor bedrijven met het hoofdkantoor in de Benelux en Nordics, was er uiteraard bij.

VeloCloud heeft zich de afgelopen jaren duidelijk gemanifesteerd als marktleider in de SD-WAN markt. Het bedrijf is één van de twee leveranciers die samen het leeuwendeel van de totale wereldwijde SD-WAN omzet genereert (omzet van omgedoopte bestaande producten daargelaten). VeloCloud heeft binnen vier jaar tijd sinds de lancering van hun Cloud-Delivered SD-WAN oplossing in 2012 meer dan 600 betalende klanten weten aan te trekken en meer dan 50.000 sites aangesloten via een wereldwijd netwerk van CSP, MSP en VAR partners. Het heeft daarmee duidelijk een leidende positie in een groeiende markt waarin Gartner inmiddels meer dan 40 leveranciers onderscheidt.

De visie en strategie van VeloCloud werd uiteengezet in de keynote sessie van Sanjay Uppal, CEO en oprichter van het bedrijf. VeloCloud wil geen manusje-van-alles zijn maar focust zich uitsluitend op SD-WAN. Daarin wil het de allerbeste zijn. Het richt zich daartoe op een drietal strategische pijlers:

  • Abstractie: WAN transport virtualisatie op basis van centrale policies en met zero-touch provisioning. VeloCloud schakelt pakketten op sub-second niveau tussen netwerkverbindingen op basis van de real-time link performance. Met deze unieke eigenschap is VeloCloud de enige oplossing die kritische real-time toepassingen zoals voice, video en VDI over goedkope en zelfs inferieure internet lijnen kan afhandelen.
  • Cloud: VeloCloud is een cloud-delivered SD-WAN oplossing. Dat geldt niet alleen voor de management en control plane zoals ook bij sommige andere oplossingen, maar ook voor de data plane. VeloCloud heeft gateways in alle belangrijke wereldwijde cloud hubs en biedt daarmee directe en geoptimaliseerde toegang tot cloud en SaaS applicaties, ongeacht waar die zich bevinden. Dit verkeer wordt bij de voordeur van de betreffende providers afgeleverd hetgeen zorgt voor optimale cloud prestaties.
  • Platform: VeloCloud is een platform voor een uitgebreid ecosysteem van partners. Dit ecosysteem breidt zich rap uit waarbij VeloCloud weinig moeite lijkt te hoeven doen: technologiebedrijven staan te dringen om samen te werken. Recentelijk is het ecosysteem voor security gelanceerd waarmee Palo Alto, Check Point, Fortinet, Zscaler, Force Point en IBM geïntegreerd kunnen worden als VNF of cloud service, inclusief API integratie met de VeloCloud orchestrator. Hiermee dekt VeloCloud 90% van de security markt af. Binnenkort wordt het cloud ecosysteem aangekondigd waardoor eenvoudige integratie van alle belangrijke cloud providers mogelijk wordt. Het zal o.a. mogelijk zijn om VeloCloud vanuit de marktplaatsen van deze providers te activeren en daarnaast is ook verdere integratie met enkele van deze partijen in het vooruitzicht gesteld. Keep tuned!

Het bezoek heeft ons opnieuw en onomstotelijk bevestigd in onze keuze van bijna twee jaar geleden om als service partner met VeloCloud in zee te gaan: we zijn razend enthousiast over wat VeloCloud bereikt heeft, waar het mee bezig is en wat er binnenkort allemaal op ons af zal komen. De grenzeloze ambitie en het onuitputtelijke enthousiasme van het team zegt genoeg: dit bedrijf gaat de wereld veroveren!

We hebben de afgelopen twee jaar al veel successen in onze regio geboekt samen en zien sinds 2017 een sterke toename in vraag en interesse. In dat opzicht was het ook erg inspirerend te spreken met VeloCloud partners uit Azië en de US waar men met betrekking tot SD-WAN adoptie nog wel een jaar vooruit loopt op Europa: we kunnen nog veel van VeloCloud verwachten!

Mocht je interesse hebben in VeloCloud of meer willen weten, aarzel dan niet om contact op te nemen.